Skip to content

Pollastre al forn amb formatge i cervesa artesana

pollastre al forn

pollasre al forn

Avui venim amb una recepta nova un pollastre al forn amb ceba, formatge i cervesa artesana. A birra catalana ens agraden molt les birres, però també ens agrada molt la cuina, i quina és la manera d’ajuntar aquestes dues passions? Doncs cuinant amb cervesa, ja que li dóna un toc molt especial als nostres plats.

En un post anterior vam compartir amb vosaltres la recepta del pollastre al forn amb camagrocs i cervesa, aquesta vegada hem canviat els camagrocs pel formatge i li hem donat un especiat molt de muntanya. Estem segurs que us encantarà. Comencem.

Ingredients per pollastre al forn amb cervesa

Per 3/4 persones, depèn de la gana que tingueu!

  • Cuixes o Aletes de pollastre (El que vosaltres preferiu, queda molt bo de les dues maneres!)
  • 2 Cebes grans
  • Formatge de cabra, formatge blau i brie
  • Romaní o Herbes provençals
  • Pebre vermell picant fumat
  • Dues cerveses artesanes que no estiguin fredes i que preferiblement siguin del mateix tipus
  • Oli
  • Mantega

Com preparar pollastre al forn amb cervesa

  1. Comencem posant el forn a escalfar a 200 graus amb escalfor a dalt i a baix, i si teniu ventilador, doncs amb ventilador. És important fer-ho al principi, ja que ens ajudarà a optimitzar molt més el temps.
  2. Quan ja tinguem el forn encès, agafem una fusta i comencem tallant la ceba, si us agrada la ceba ben feta que quedi molt toveta us recomanem que abans de posar-la al forn la passeu per una olla petita, amb una mica de sal (no sigueu garrepes, com més sal més suquet farà… però tampoc us passeu!) tapeu l’olla i ho poseu a foc lent. La ceba no s’ha de fer gaire, simplement ha de començar a estovar-se una mica i ja està, penseu que després es passarà una bona estona al forn i no volem que quedi massa feta o fins i tot torrada!
  3. Salpebrarem els talls de pollastre, podeu posar-hi sal, pebre, pebre vermell fumat i romaní, tireu-ne el que vulgueu, nosaltres en tirem força perquè ens agrada.
  4. Ara agafem una font especial pel forn i hi poseu una mica de mantega o oli a sota, l’ho just perquè no s’enganxi. Poseu tota la ceba per sota i després hi poseu els talls de pollastre.
  5. Agafeu les dues cerveses i les tireu per sobre del pollastre, veureu que el romaní i el pebre cauen de sobre el pollastre, per tant podeu tornar a tirar-ne per sobre (ja us he dit que a nosaltres ens agrada molt!)
  6. Ho poseu tot al forn i aneu girant els talls de pollastre cada 15/20 minuts. Quan està fet el pollastre? Doncs bàsicament quan s’ha menjat bona part de la cervesa, tot i que enganya una mica, ja que al treure-ho i deixar-ho reposar uns minuts segueix xuclant, a vegades ens ha passat de quedar-nos sense suc. (i no sabeu quina gran pèrdua és això, no hi ha res com sucar-hi el pa!!). – Aproximadament tarda entre 1h / 1:30h, però depèn de cada forn. –
  7. Talleu el formatge a trossets i quan veieu que li falta molt poquet per estar, uns 5/10 minuts, ho traieu del forn i li tireu per sobre. Ho torneu a posar i quan s’hagi desfet… llestos!

No podreu parar de menjar-ne!

pollastre al forn

pollastre al forn