Skip to content

Pastís de xocolata i cervesa negra

xoco

 

El pastís de xocolata i cervesa negra és un postre boníssim i molt agraït. Característic per la seva mescla de sabors i textures. Amb la possibilitat de fer-li una cobertura que li dona molt més sabor al resultat final.

Ingredients

per a la base del pastís:
-1/4 de litre de cervesa negra
-250 g de farina
-350 g de sucre
-3 ous
-250 g de mantega
-75 g de cacau en pols (Valor)
-150 g de nata per cuinar
-una cullerada de postres de sucre avainillat
-2 cullerades de postres de bicarbonat sòdic

Per a la cobertura:
-150 g de Philadelphia
-75 g de sucre glaç
-150 ml de nata per muntar

Preparació:
1- Escalfem la cervesa en un cassó i abans que bulli apaguem el foc i hi afegim la mantega a trossos  que es desfaci.

2-Batem els ous i els barregem amb la nata per cuinar, i tot seguit ho barregem amb la cervesa i la mantega.

3-Mentrestant, barregem bé la farina, el sucre, el cacau, la vainilla i el bicarbonat. Tot seguit, mesclem els ingredients sòlids amb els líquids. Ja veureu que la cosa queda força líquida, si és així, aneu bé.

4-Coem la massa al forn a 180 graus ja calent uns 45 minuts. Quan faci 20 minuts que el teniu al forn, el tapeu amb paper de plata perquè no es torri gaire.

5-Per fer la cobertura, muntem la nata amb la meitat del sucre glaç. Per un altre costat, barregem el formatge amb l’altra meitat del sucre i un cop tenim una mescla ben suau, la unim amb la nata muntada. Ho farem delicadament i amb carinyo fins que quedi una crema ben suau.

6-La posem a la nevera fins que servim el pastís amb què el recobrirem com si fos l’escuma de la cervesa.

Bon profit!

és bona¡