Skip to content

Les Clandestines (Montferri, Alt Camp)

portada

I avui, com a cervesa de la setmana de Tarragona us presentem la cervesa Les Clandestines. Aquesta cervesa s’elabora a Montferri, un petit poble situat a la comarca de l’Alt Camp, hi fan cerveses d’estil anglès, amb cos i gust a maltes i llúpols, d’alta fermentació i baixa graduació alcohòlica.

El·laboren 6 tipus de cervesa diferents:

4 MALTES

Aquesta cervesa s’elabora amb maltes Pale, Crystal, Munich i blat, amb un toc de flocs de civada.4 maltes

És la més complexa i veterana de “Les Clandestines”. Es tracta d’una cervesa de color ambre ataronjat, amb cos, equilibrada, i que gràcies a la combinació de maltes i llúpols ens ofereix un aroma a cereal torrat, panses i dàtils, amb una amargor moderada i persistent que es combina amb una dolçor suau

Maridatge:

Aperitius tan dolços com salats. És una cervesa de tarda.

NEGRA

Aquesta cervesa s’elabora amb maltes Pale, Chocolat, Black, Roasted Barley i flocs de civada. negre

Per als grans amants de la cervesa, entre “Les Clandestines” no podia faltar una cervesa negra. La seva foscor incorpora tonalitats vermelloses, grises i marrons. Té aromes a maltes torrefactes, cafè, xocolata i regalèssia. Amb molt de cos i una amargor elevada i persistent compensada pel potent gust de cereals i les lleugeres notes salades.

Maridatge:

Ideal per acompanyar amb marisc, tambè amb postres dolços i com a copa llarga. És una cervesa de tarda/nit.

ROSSA

Aquesta cervesa d’elabora amb malta i llúpol ecològic.rossa

La més suau i refrescant de “Les Clandestines”. Daurada, amb delicats aromes florals que es combinen amb els gustos de cereals i una amargor agradable.

Maridatge:

Apropiada per a acompanyar tan aperitius com tot tipus de carns, és una cervesa per beure a glops generosos.

FARIGOLA

Aquesta cervesa s’elabora amb maltes Pale, Crystal, Munich i blat, amb un toc de flocs de civada i una mica de farigola.farigola

Amb una copa d’aquesta creació de “Les Clandestines” ens acostem als gustos més característics de la cuina Mediterrània. De color ambre, és una cervesa sorprenent , amb l’aroma de la farigola de les nostres contrades combinada amb una amargor mitja.

Maridatge:

Apropiada per a acompanyar amanides, plats de pasta i coques salades.

ESPELTA

Aquesta cervesa s’elabora amb maltes d’ordi i d’espelta.espelta

De color groc pàl·lid, opaca; d’olor fresca i dolça (que ens recorda al plàtan), de gust lleugerament dolç, subtilment àcida i poc amarga; amb un tacte en boca glicèric.

Maridatge:

molt recomenable per acompanyar aperitus i amanides de fulla fresca i especiades, a més la seva subtil aspror fa que sigui ideal per combinar-la amb fruita.

ATHEUS

Aquesta cervesa s’elabora amb maltes Pale, Crystal, Munich, Black i Chocolat.atheus

Cervesa de temporada (només s’elabora a l’hivern). Inspirada en les cerveses tradicionals dels monjos d’alguns monestirs del nord d’Europa. Afruitada, de color ambre fosc; armonitza feliçment la dolçor de les maltes i la mel amb l’amargor dels llúpols en flor. La mel és de romaní i cepell, de les nostres arnes.

Maridatge:

Ideal per acompanyar formatges amb caràcter, guisats i vinagretes, una bona aliada per a les llargues nits d’hivern.