Skip to content

Keks (Olot, La Garrotxa)

CERVESES SINGULARS

“Un d’aquests somnis és la recuperació de varietats perdudes de plantes, fruites i cereals que els nostres avantpassats plantaven en aquestes terres: fajol, blat de moro del queixal, poma Eugènia, entre d’altres …
D’aquests somnis neix una realitat: les cerveses KEKS. Cerveses singulars, artesanes, sense pasteuritzar ni filtrar, amb tots els aromes i sabors que ens regalen aquests ingredients que encara avui cultiven i treballen d’una forma totalment manual un grapat de persones que s’estimen aquests fruits que dóna la terra i el territori català.
Dissenyades per en Gerard Bech i en Pep Nogué, KEKS és quelcom més que una marca de cervesa. És una il·lusió, un sentiment, una mirada cap a un futur sostenible i una divulgació del nostre patrimoni gastroalimentari.”
 Que els vagi de gust!
 

KEKS DE FAJOL

cervesa_keksLA GENUINA

Cervesa d’alta fermentació, poc llupolitzada, amb una bona presència aromàtica pel fajol conreat a la Garrotxa, no maltejat, que li dóna el seu toc dolcenc i farinós, i que alhora, al no estar classificada, ens provoca la terbolesa i els sediments típics d’una cervesa elaborada artesanalment. El celiandre i la pela de taronja li donen el toc gustatiu que ens ajuda ampliar el ventall de gustos i aromes que ja de per si te les Ales. Ideal per maridar amb escabetxos i carns blanques.
EL FAJOL, conegut amb el nom científic, Fagopyrum esculentum, és un cereal panificable que formava part dels sistemes de conreu dels camps de la Garrotxa i que els pintors de l’escola olotina ilustraven en els seus quadres per la bellesa de color de les seves flors. A Catalunya és unicament conreat a la Garrotxa on el clima d’estiu plujós permet el seu desenvolupament, en aquesta comarca és un conreu tipic i tradicional, allà compten amb les varietats anomenades “Pota de Gall” i “Arracada”.

GraFajol-e1385845886190

Gra de fajol

KEKS DE FAJOL

NEGRA AMB RATAFIA RUSSETbonaaa

 Amb les millors col·laboracions… Cervesa d’alta fermentació, amb la personalitat de les diferents maltes, el record del fajol i tota la potència aromàtica del xarop elaborat amb la Ratafia Russet, que elabora a Olot en Xavier Codina. Ple d’herbes fresques, pell de nou verda i diferents espècies. Una cervesa singular, diferent a totes les negres fins el dia d’avui. La xocolota negra i les cams de caça són els seus aliats.

 

KEKS LA PEBRADA

AMB PEBRES D’ARREU DEL MÓN

pereboAquesta Keks s’ha elaborat amb malta d’ordi, fajol de Batet de la Serra, blat de moro blanc de la Vall de Bianya, flocs de civada, llevats nobles i sis varietats de pebres d’arreu del món. Aquesta cervesa no està pasteuritzada. Refermentada a l’ampolla, pot produïr pòsits per la presència de llevats.

KEKS LA BRAVA

AMB ARRÒS DE PALSbrava

La nostra novetat…Cervesa d’alta fermentació. La presència d’un cereal com el gra d’arròs, conreat i mimant per l’Albert Grassot, a Pals, a la Costa Brava, no és un miratge sinó un intent d’elaborar una cervesa amb una estructura delicada, un gra de carbònic subtil i un sabor peculiar. Una cervesa rossa, amb tots els aromes dels cereals, pell de taronja, celiandre, ginebró i safrà de Jiloca. Excel·lent per combinar amb les tapes més meditarrànies com els calamars a la romana, les navalles a la planxa, escopinyes, sonsos fregits o les clàssiques patates braves.

 

 

KEKS LA TRAMUNTANA

tramuntanaAMB FIGUES EN ALMÍVAR CANBECH

Aquesta cervesa torrada d’espelta porta el nom de TRAMUNTANA per l’origen dels seus dos productes. l’espelta cultivada a l’Alt Empordà i les figues en Almívar a Can Bech de Fontanilles per en Santi i en Gerard. Elaborada amb malta d’ordi, espelta, figues amb almívar, flocs de cibada, llevats nobles i flor de llúpol. Al ser natural, no està pasteuritzada. Ha fet la segona fermentació a l’ampolla i pot produïr pòsits per la presència de llevats.

 

 

KEKS 

AMB CAFÈ, LLET I CACAU

La Milk Stout de keks! Una cervesa negra d’alta fermentació de 6 graus elaborada amb diferents maltes d’ordi, fajol de Batet de la Serra, Blat de moro blanc de la Vall de Bianya, flocs de civada, llúpols en flor i llevats. Cervesa amb un punt d’amargor elevat, a causa de la proporció de llúpols nobles en flor i el diferents tipus de maltes, Sabor lleugerament dolç per la incorporació de fajol i blat de moro sense maltejar.

 

KEKS KOMACHI

SUSHI BEER

La Keks més oriental! D’alta fermentació, elaborada amb un 75cl d’ordi, poc llupolitzada, fajol i blat de moro blanc, sense maltejar, de cultiu no transgènic conreat per la Carme de Batet de la Serra i Dolors de la Selecció de la Vall de Bianya respectivament. Aromatitzada amb 6 tipus de pebrots d’arreu del món per donar-li el toc de personalitat que té, a més de la pell de taronja, coriandre i l’arrel de gengibre fresc que li dóna un picant diferent a les pebres.

 

KEKS L’ENXANETA

AMB TARONJA I CLAU

La Keks enxaneta més espaciada! D’alta fermentació, elaborada amb un 75 de malt d’ordi, poc llupolitzada, blat sarraí i blat de moro blanc, sense maltejar i aromatitzada amb la pell de taronja, coriandre i una dosi considerable de clau d’olot que li dóna una caracteristica aroma. Molt perfumada.

KEKS L’ENXANETA

AMB PÈTALS DE FLORS I FRUITES

La Keks enxaneta més floral! D’alta fermentació, elaborada amb un 75 de malt d’ordi, poc llupolitzada, blat sarraí i blat de moro blanc, sense maltejar i aromatitzada amb pètals de flors i diferents tipus de fruites confitades per donar-li un toc singular, semblant a algunes lambic amb fruits vermells. Molt perfumada.