Skip to content

CREMA DE CARBASSA AMB KEKS DE FAJOL I LLOBREGANT

keks-fajol

Aquesta setmana us mostrem com fer una bona crema de carbassa amb cervesa keks.

La crema de carbassa en si ja és molt bona pero si a sobre li afegim cervesa ens quedarà boníssima.
Ingredients per a 4 persones

1 ceba

1 litre d’oli d’oliva extra verge de l’Empordà d’argudell

5g de curry

1 quilo de polpa de carbassa

250g de patates

1 ampolla de keks de fajol

Sal

Brou vegetal

2 llobregants

Porrradell picat

Aquests son els passos que heu de seguir:

1. Peleu la ceba i ratlleu-la. Poseu una cassola amb un raig d’oli i feu sofregir la ceba.

2. Peleu les patates. Talleu a talls regulars.

3. Quan la ceba estigui mig cuita, poseu-hi el curry, Doneu un tomb, i vigilant que no es cremi, incorporeu la carbassa a daus, la pastanaga i cobriu amb la cervesa de fajol. Deixeu coure uns minuts perquè redueixi l’alcohol i tot seguit, afegiu el brou. Deixeu coure uns quinze minuts aproximadament.
4. Poseu una olla al foc amb aigua i un pols de sal i quan arrenqui el bull, poseu-hi els llobregants i deixeu-los coure 6 minuts. Tot seguit. Traieu-los i refredeu-los ràpidament amb aigua i gel. Al cap de deu minuts, ja els podeu treure, pelar la cua i tallar-la a rodelles d’un dit de gruix. Reserveu
5. Quan les pastanagues i les patates estiguin cuites, tritureu que quedi una crema ben fina. Mentre tritureu afegiu un bon raig d’oli d’oliva extra verge de l’Empordà de la varietat Argudell.
6. Passeu per un colador. Rectifiqueu el punt de sal i la densitat de la crema. Si queda espès, afegiu un xic de brou.
7. Poseu una paella al foc amb un raig d’oli i saltegeu les gambes pelades.
8. Serviu els plats amb la crema tèbia, al centre, poseu-hi mig llobregant i decoreu amb un xic de porradell picat.
374x374-crema_de_carbassa_amb_gambes_i_llobregant_BAIXA3
Crema de carbassa amb cervesa keks

Aquesta recepta ha estat obtinguda de la web de KEKS