Skip to content

Cervesa Terra (Centelles, Osona)

La cervesa artesana d’Osona

portadaterra

En el primer post de 2015 us presentem una altre cervesa. La cervesa Terra, que vam tenir el gust de provar aquest novembre a la fira origens d’Olot (Aqui podeu veure l’entrada que vem dedicar a la fira) s’elabora a Centelles (Osona) de manera totalment artesana. Per a la seva producció, s’utilitza el sistema d’elaboració tradicional amb un procés productiu quasi exclusivament manual. L’ompliment de les ampolles, l’etiquetatge, la col·locació de les xapes, l’empaquetament i la distribució tambe es realitzen d’una manera totalment artesanal. Aquesta cervesa neix fruit de la tradició i els costums a mans de Sallent, expert en producció i Romero en formulació. Tots dos compartien una mateixa aspiració que els va portar a unir els seus camins per la seva passió.

Cervesa Terra elabora tres tipus de cervesa:

Rossa de Blat

Cervesa molt refrescant; amb una intensa olor foral que prové clarament del llúpul i que passa per damunt del suau gust de blat i maltes que l’acompanyen. Per a la seva elaboració s’utilizen llúpols del tipus challenger i pacific gem i Maltes Pale Maris Otter, Carapils i blat.

És de color daurat i s’embotella en ampolles de 33cl i 50cl.

Ideal per prendre relaxadament o també acompanyant un bon àpat.

Terra de foc

focCervesa Torrada de un color vermellós d’espuma consistent i densa. Els olors afruitats del llúpol combinats amb els tradicionals anglesos surten clarament del got. Per a la seva elaboració s’utilizen llúpols del tipus EK Golding i Pacific gem i Maltes Pale Maris Otter, Munich II, Caramunich i Carabohemian.

És de color vermell fosc i s’embotella en ampolles de 33cl.

La combinació amb bones carns catalanes amb la nostra Terra de Foc es perfecte, els gustos torrats de la cervesa mariden perfectament amb una carn ben feta.

Terra de pólvora

polvoraSorprèn la dolçor de la cervesa mentre entra, amagant l’amargor dels 78 IBUS de les combinacions de Llúpol. Refrescant, amb un intensa olor cítrica i que juga amb el sabor intens de les maltes que li donen el cos. Per a la seva elaboració s’utilizen llúpols del tipus Citra i Pacific gem i Maltes Pale Maris Otter i  Blat.

És de color daurat tèrbol i s’embotella en ampolles de 33cl.

Ideal per prendre relaxadament o també acompanyant un bon formatge de gust molt fort.

 

Si voleu saber més sobre aquesta cervesa visiteu la seva pàgina web www.cervesaterra.cat.

Que vagi de gust!